Kundcase

Miljövinst i centrala Stockholm

Mitt i centrala Stockholm, närmare bestämt på Hamngatan, Regeringsgatan, Jakobsgatan och Malmskillnadsgatan, skapar AMF Fastigheter det nya stadsrummet Urban Escape. När projektet är klart kommer man här att hitta hotell, restauranger, caféer och kontor. Arbetet beräknas vara klart år 2019.

Huvudkunderna Ramirent AB och AMF Fastigheter har gett Ragn-Sells ansvar för avfallshanteringen i projektet. Avfallshanteringen hanteras med hjälp av Ragn-Sells paketlösning RentBygge™, ett färdigpaketerat källsorteringssystem för byggarbetsplatser.

Ragn-Sells har elva medarbetare på plats inklusive projektledare och samordnare för allt avfall som faller från bygget. RentBygge™ har inneburit en rad positiva effekter för dem som arbetar på bygget. Bland annat behöver de inte åka hiss med avfallet, utan Ragn-Sells personal tar hand om och sorterar avfallet direkt på plats.

Vår avfallshantering gör att vi själva kan planera alla transporter så att det går fulla bilar varje gång vi måste åka in till bygget, en stor miljövinst eftersom det resulterar i färre transporter med rena material, säger Per Blomberg, säljare på Ragn-Sells och ansvarig för projektet.

 

  case_urban2

 case_urban