Möt Pär Larshans

Tre frågor till Pär Larshans, hållbarhetschef på Ragn-Sells sedan juni 2015

 

Varför valde du att arbeta på Ragn-Sells?
”Jag insåg när jag fick frågan om att kliva in i rollen som hållbarhetschef på Ragn-Sells vilken möjlighet som väntade, att få vara med och bidra till utvecklingen av morgondagens lösningar på samhällets cirkulära problem så var det inte ett svårt val. Hållbarhetsfrågan är vår och samhällets viktigaste framtidsfråga.”

Vilka områden vill du fokusera på?
Det handlar främst om att skapa en insikt att vi har ett stort behov av att återställa det vi genom industrialiseringen har förstört på många håll, dvs att samhället tar frågan om avgiftning på allvar. Sedan vill jag vara med och inspirera de många duktiga ledarna inom Ragn-Sells att tänka mer mångfald i sitt arbete, att se potential där allt för många ser hinder”.

Vad ser du som Ragn-Sells främsta utmaningar vad gäller hållbarhetsarbetet?
Jag ser framförallt möjligheter att ge våra kunder en bättre insikt hur mycket de bidrar till ett bättre samhälle genom att tillsammans med oss utveckla morgondagens lösningar, hur mycket hållbarare de blir genom vårt erbjudande".

 

larshans_int1

Pär Larshans, idag hållbarhetschef på Ragn-Sells men med över 20 års erfarenhet av både operatvt och strategiskt hållbarhetsarbete inom både social- och ekologisk hållbarhet.

Pär Larshans utsågs 2013 och 2014 av Trust Across America till att vara en av den 100 most thought leaders I Världen. Han blev årets intraprenör i Sverige 2013 samt årets eldsjäl och visa vägen pristagare 2012. 2009 så fick Pär ta emot The Green Award i London i den internationella kategorin för bästa hållbarhetskommunikation i världen, då för klimatmärkning av hamburgare.